вівторок, 29 жовтня 2013 р.

Деруни або Пляцки з тертої бульби ;-)

Сьогодні я готуватиму для свого коханого деруни або як їх називають на моїй Батьківщині пляцки з тертої бульби.
І звичайно рецепт буде моєї мами, бабці і всіх поколінь))), але з деякими відхиленнями від загальних правил з урахуванням сучасності.


Отже, нам знадобляться наступні інгредієнти

1. Очищена від шкірки картопля (бульба) - 6 середніх
2. Очищена цибулька - 1 шт
3. Куряче яйце - 1 шт
3. Мука - 1 чашка
4. Сметана - 1 чашка
5. Спеції (базилік, сіль, перець та що ваша душа забажає)
6. Олія для смаження
Час приготування 35 хв.

Картоплю натирають на терці, але я лінива ґаздиня та й боюсь теркою поранитись, тому використаю подарунок на 8 березня - блендер Zelmer (в мене такий). В хід піде чаша з насадкою лезами.
Взагалі цього малюка в приготуванні я використовую по максимуму, тому він часто зявлятиметься в публікаціях і не вважайте це рекламою))))

В приготуванні їжі я користуюсь тільки дерев'яними лопатками, ложками і так далі. Це дарує естетичне задоволення, береже здоров'я та й не пошкоджує поверхонь як керміки так і тефлону.

Картоплю попередньо необхідно розрізати на невеликі куски (щоб швидше подрібнилась). Через декілька секунд картопля подріблена і естаіета переходить до цибульки. З нею ми поторюємо процедуру як і з картоплею. Подрібнену цибулю та картоплю перемішуємо та додаємо куряче яйце. Знову перемішуємо. Додаємо сметану, муку та спеції. І як уже здогадались знову перемішуємо)))
В результаті отримаємо суміш для приготування дерунів

Тепер все готово для обсмажування. Хтось полюбляє маленькі коржики, а хтось великі. Я готую маленькі, вони естетичніші ))



Подавати гарячими зі сметаною))

В мене в дома їх завжди подають із Мачинкою. Рецепт мачинки в наступному пості

Смачного Вам!


Немає коментарів:

Дописати коментар