Не будемо тягнути кота за хвоста і приступимо до приготування смачних сирничків.
Вам знадобиться (на 10 сирників):
- Сир (творог) - 200 гр.
- Яйце куряче - 1 шт.
- Цукор - 1/2 склянки
- Мука - приблизно стакан (все залежить від сиру та самої муки)
- Інгредієнти для розвитку фантазії: ізюм, шматочки фруктів чи ягід, ванільний цукор, горіхи, кориця, і т.д.
Колотилкою або товкачкою для картоплі перетираємо сир, поки не досягнемо відносної однорідності та м'ягкості
Додаємо куряе яйця
Знову перетираємо сир вже з яйцем. Консистенція стає менш тугою, а сирна маса забарвлюється в приємний жовтуватий колір.
Додаємо цукор. Можна додати менше цукру, якщо плануєте подавати сирники з солодкою поливкою (шоколадом чи збитими вершками). Чи навпаки більше, якщо полюбляєте солоденьке, але не захоплюйтесь, бо доведеться наступним постом викладати вправи для схуднення ;-)
Перемішуємо до рівномірної маси. Прибираємо наш інструмент, оскільки далі вимішуватимемо тісто руками. Досипаємо невеликими порціями муку і замішуємо тісто. Тісто має бути достатньо тугим і в той же час ніжним та м'яким, щоб у нас получились ніжні та пухкі сирники, а не збиті паляниці.
Від загальної "брили" відриваємо невеликі шматки, з яких скатуємо кульки. Трішки приплескуємо їх і викладаємо на розігріту сковорідку з розтопленим вершковим маслом або рафінованою олією без запаху.
Смажити на середньому вогні, щоб кірка не пригоріла, в той час як при перевертанні на інший бік сирники просто "розлізуться". Припіднімаємо один із "колобків" і перевіряємо готовність, якщо бік уже покрився кіркою перевертаємо його.
Готові сирники викладаємо на тарілку та додаємо що душа забажає. Я от полила малиновим сиропом і сирники набули цікавого бурячкоого кольору, та ще й пропитались малинкою. Смакота неймовірна.
І щоб жодного сантиметра зайвого не прибавилось
Немає коментарів:
Дописати коментар