середа, 15 жовтня 2014 р.

Сирники смачнющі з домашнього сиру (творога) фото-рецепт українською

 Люблю домашній свіженький сир, але він доволі швидко псується і це засмучує. Коли настає момент, що я розумію - "Я його не подужаю з'їсти і він пропаде." Мене мандраж пробирає і тоді я готую сирники. Тим паче їх так легко та швидко готувати.


Не будемо тягнути кота за хвоста і приступимо до приготування смачних сирничків.

Вам знадобиться (на 10 сирників):
  • Сир (творог) - 200 гр.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Мука - приблизно стакан (все залежить від сиру та самої муки)
  • Інгредієнти для розвитку фантазії: ізюм, шматочки фруктів чи ягід, ванільний цукор, горіхи, кориця, і т.д.
Візьмемо глибоку миску і викладемо в неї сир. Якщо сир "мокрий" то його краще відтиснути через марлю.




Колотилкою або товкачкою для картоплі перетираємо сир, поки не досягнемо відносної однорідності та м'ягкості



Додаємо куряе яйця



Знову перетираємо сир вже з яйцем. Консистенція стає менш тугою, а сирна маса забарвлюється в приємний жовтуватий колір.



Додаємо цукор. Можна додати менше цукру, якщо плануєте подавати сирники з солодкою поливкою (шоколадом чи збитими вершками). Чи навпаки більше, якщо полюбляєте солоденьке, але не захоплюйтесь, бо доведеться наступним постом викладати вправи для схуднення ;-)



Перемішуємо до рівномірної маси. Прибираємо наш інструмент, оскільки далі вимішуватимемо тісто руками. Досипаємо невеликими порціями муку і замішуємо тісто. Тісто має бути достатньо тугим і в той же час ніжним та м'яким, щоб у нас получились ніжні та пухкі сирники, а не збиті паляниці.



Від загальної "брили" відриваємо невеликі шматки, з яких скатуємо кульки. Трішки приплескуємо їх і викладаємо на розігріту сковорідку з розтопленим вершковим маслом або рафінованою олією без запаху.


Смажити на середньому вогні, щоб кірка не пригоріла, в той час як при перевертанні на інший бік сирники просто "розлізуться". Припіднімаємо один із "колобків" і перевіряємо готовність, якщо бік уже покрився кіркою перевертаємо його.


Готові сирники викладаємо на тарілку та додаємо що душа забажає. Я от полила малиновим сиропом і сирники набули цікавого бурячкоого кольору, та ще й пропитались малинкою. Смакота неймовірна.


І щоб жодного сантиметра зайвого не прибавилось

Немає коментарів:

Дописати коментар