Хочу поділитись черговим рецептиком для блендера. Рецепт дуже простий та швидкий. Після того, як вперше приготували домашній майонез інші варіанти, як магазинний, просто не сприймаються :-) За смаком нагадує провансаль.
Що нам знадобиться
яйце куряче - 1 шт.
сіль - 1 ч.л.
цукор - 2 ч.л.
лимон - 1 шт.
перць чилі мелений - 1/2 ч.л.
олія (соняшникова, оливкова, рисова) - до загустіння)))
Ітак, перше, що необхідно зробити - помити яйце. Всі продукти мають бути однакової кімнатної температури. Дехто до майонезу додає тільки жовток, але я вкидаю все яйце, тільки шкарлупку викидаю ;-).
Для приготування майонезу використовую таку насадку блендера
Готую одразу в ємкості з кришкою, в якій і буде зберігатись майонез в холодильнику.
Яйце розбиваємо та вкидаємо в помудину. Можна одразу вкинути спецій, а можна їх додавати поступово, особливої різниці я не помітила. Все ретельно подрібнємо-збиваємо блендером до рівномірної маси і поступово додаємо олію. Чим більше розтягувати задоволення (повільніше вливати олію), тим краще та швидше приготується майонез. Однієї міри для олії я не писала, оскільки, в залежності від ваших смаків, можна приготувати більш густий чи рідкий майонез. Тільки варто зауважити, що оливкову олію краще змішувати так, щоб її було небільше 30%, інакше майонез буде дещо гірким. Більше олії - густіший майонез. Коли майонез почне густіти видавити сік одного лимона, якщо лимона немає його можна замінити оцтом (1 ч.л.). Додавши гірчицю отримаєте провансаль :-)
Ось і майонезик готовий.
Смачного та здорового Вам харчування.

яйце куряче - 1 шт.
сіль - 1 ч.л.
цукор - 2 ч.л.
лимон - 1 шт.
перць чилі мелений - 1/2 ч.л.
олія (соняшникова, оливкова, рисова) - до загустіння)))
Ітак, перше, що необхідно зробити - помити яйце. Всі продукти мають бути однакової кімнатної температури. Дехто до майонезу додає тільки жовток, але я вкидаю все яйце, тільки шкарлупку викидаю ;-).
Для приготування майонезу використовую таку насадку блендера

Яйце розбиваємо та вкидаємо в помудину. Можна одразу вкинути спецій, а можна їх додавати поступово, особливої різниці я не помітила. Все ретельно подрібнємо-збиваємо блендером до рівномірної маси і поступово додаємо олію. Чим більше розтягувати задоволення (повільніше вливати олію), тим краще та швидше приготується майонез. Однієї міри для олії я не писала, оскільки, в залежності від ваших смаків, можна приготувати більш густий чи рідкий майонез. Тільки варто зауважити, що оливкову олію краще змішувати так, щоб її було небільше 30%, інакше майонез буде дещо гірким. Більше олії - густіший майонез. Коли майонез почне густіти видавити сік одного лимона, якщо лимона немає його можна замінити оцтом (1 ч.л.). Додавши гірчицю отримаєте провансаль :-)
Ось і майонезик готовий.
Смачного та здорового Вам харчування.
Немає коментарів:
Дописати коментар