вівторок, 26 листопада 2013 р.

Домашній смачнючий майонез

Хочу поділитись черговим рецептиком для блендера. Рецепт дуже простий та швидкий. Після того, як вперше приготували домашній майонез інші варіанти, як магазинний, просто не сприймаються :-) За смаком нагадує провансаль.

Що нам знадобиться
яйце куряче - 1 шт.
сіль - 1 ч.л.
цукор - 2 ч.л.
лимон - 1 шт.
перць чилі мелений - 1/2 ч.л.
олія (соняшникова, оливкова, рисова) - до загустіння)))

Ітак, перше, що необхідно зробити - помити яйце. Всі продукти мають бути однакової кімнатної температури. Дехто до майонезу додає тільки жовток, але я вкидаю все яйце, тільки шкарлупку викидаю ;-).

Для приготування майонезу використовую таку насадку блендера
Готую одразу в ємкості з кришкою, в якій і буде зберігатись майонез в холодильнику.
Яйце розбиваємо та вкидаємо в помудину. Можна одразу вкинути спецій, а можна їх додавати поступово, особливої різниці я не помітила. Все ретельно подрібнємо-збиваємо блендером до рівномірної маси і поступово додаємо олію. Чим більше розтягувати задоволення (повільніше вливати олію), тим краще та швидше приготується майонез. Однієї міри для олії я не писала, оскільки, в залежності від ваших смаків, можна приготувати більш густий чи рідкий майонез. Тільки варто зауважити, що оливкову олію краще змішувати так, щоб її було небільше 30%, інакше майонез буде дещо гірким. Більше олії - густіший майонез. Коли майонез почне густіти видавити сік одного лимона, якщо лимона немає його можна замінити оцтом (1 ч.л.). Додавши гірчицю отримаєте провансаль :-)
Ось і майонезик готовий.

Смачного та здорового Вам харчування.

Немає коментарів:

Дописати коментар