четвер, 28 листопада 2013 р.

Вівсяне печиво з шоколадом

Всі ми любимо посмакувати вівсяним печивом з тепленьким молочком перед сном чи в холодну пору :-).

Пропоную приготувати домашнє печиво з кусочками шоколаду. Смакота іще та. Чоловік сказав, що це найсмачніше печиво, яке він їв у своєму житті ^_^.

Що нам знадобиться?
1. Вівсяні пластівці з вівсяними висівками (можна просто вівсяні пластівці)  - 1 скл.

Я купила коробку пластівців Nordic з висівками. По ціні вони трохи дорожчі (близько 19 грн.) за звичайні, але їх я дуже люблю))
2. Куряче яйце - 1 шт.
Пам'ятаємо про те, що яйця перед їжею потрібно мити ;-)
3. Борошно пшеничне - 1 скл.
4. Масло вершкове розтоплене - 50 гр.
5. Розпушувач тіста - 1/2 ч.л.
6. Сода - 1/4 ч.л.
7. Цукор - 1 скл.
8. Ванільний цукор - 1 пакетик
9. Сіль - 1/4 ч.л.
10. Олія - 50 гр.
11. Шоколад - 50 гр.

Приступимо до приготування
Коли всі інгредієнти готові, вмикаємо духовку та встановлюємо на 180 градусів.

Розтоплене охолоджене вершкове масло змішуємо з олією, яйцем, цукром білим та ванільним. Розмішати до однорідної маси.

Борошно змішати з розпушувачем та содою. Додати пластівці. Перемішати. 

Поступово вливаючи розтоплене масло з цукром, з'єднати дві суміші. 

Подрібнити шоколад. Я подрібнювала в чаші блендера (я ж лінива), але можна і вручну.

До суміші додати подрібнений шоколад.

Получилась ось така суміш
Не надто апетитно)

Викладати на застелений пергаментом противень мокрою ложкою. Чим менші будуть порції, тим сухіше та крихкіше буде печиво.
Не переймайтесь, що печиво не красиво кругленьке, в процесі випікання воно підніметься, а краї округляться.

Тепер помістимо противень в розігріту духовку та з нетерпінням чекатимемо вкусняшок протягом 25-30 хв.


Смачного)))


Немає коментарів:

Дописати коментар