середа, 18 червня 2014 р.

Календар заготовок на зиму

Скажіть мені, часто у Вас буває, що проходячи по ринку Ви задаєте собі питання "Гм, зараз адекватна ціна на полуницю? Вона стане дешевшою? Це кінець сезону? Пора вже робити заготовки?". В мене таке буває постійно.

Як підготуватись до сезону заготовок, адже він наступає не осінню.
Багато фруктів та інших смачних речей на той час уже відійшли, а ми не встигли їх приготувати і восени доведеться викладати чимало коштів, щоб задовольнити собі природне прагнення чогось смачненького.

Сезон розпочинається тоді, коли достигають перші ягоди.

Щоб не проворонити цього року золотий момент заготовок, я вирішила скласти календар для найпоширеніших типів фруктів, овочів та ягід.
Хоч зараз на вулиці середина червня, та сезон почався ще в травні. Та не впадайте в паніку, адже в травні він розпочався для румбарбару (ревінь) та спаржі. Не переймайтесь, ви ще зможете заморозити їх або зробити пюре.
Тож розпочнімо

Травень





Ревінь - пюре, замороження














Спаржа - замороження









Червень







Полуниця - замороження, джем, дегідрування










Горошок - замороження, консервування







Липень








Цукіні - замороження потертого та шматоків
















Яфини (чорниця) - заморожування, дегідрація














Персики - замороження, джем, сік
















Малина - замороження, джем, варення














Зелені боби - замороження, засолення, салати












Часник - сушіння





Серпень





Помідори - засолення, консервування. 

Ну, ви в курсі, що з ними можна зробити :-)









Перець - замороження, маринування, салати












Капуста - засолення, закваска






Вересень







Яблука - сік, замороження, висушування








Це, звичайно далеко не повний список, але тепер у нас з Вами є представлення коли і до чого готуватись.

Будьте здорові та щасливі!


Немає коментарів:

Дописати коментар