
Як підготуватись до сезону заготовок, адже він наступає не осінню.
Багато фруктів та інших смачних речей на той час уже відійшли, а ми не встигли їх приготувати і восени доведеться викладати чимало коштів, щоб задовольнити собі природне прагнення чогось смачненького.
Сезон розпочинається тоді, коли достигають перші ягоди.
Щоб не проворонити цього року золотий момент заготовок, я вирішила скласти календар для найпоширеніших типів фруктів, овочів та ягід.
Хоч зараз на вулиці середина червня, та сезон почався ще в травні. Та не впадайте в паніку, адже в травні він розпочався для румбарбару (ревінь) та спаржі. Не переймайтесь, ви ще зможете заморозити їх або зробити пюре.
Тож розпочнімо
Травень
Ревінь - пюре, замороження
Спаржа - замороження
Червень
Полуниця - замороження, джем, дегідрування
Горошок - замороження, консервування
Липень
Цукіні - замороження потертого та шматоків
Яфини (чорниця) - заморожування, дегідрація
Персики - замороження, джем, сік
Малина - замороження, джем, варення
Зелені боби - замороження, засолення, салати
Часник - сушіння
Серпень
Помідори - засолення, консервування.
Ну, ви в курсі, що з ними можна зробити :-)
Перець - замороження, маринування, салати
Капуста - засолення, закваска
Вересень
Яблука - сік, замороження, висушування
Це, звичайно далеко не повний список, але тепер у нас з Вами є представлення коли і до чого готуватись.
Будьте здорові та щасливі!
Немає коментарів:
Дописати коментар