
Тому таким запізнілим як я пропоную рецепт полуниці в власному соку. При тому готуватимемо цілі ягідки, щоб можна було нею прикрасити вироби взимку чи просто з'їсти чекаючи на подарунки від Святого Миколая.
Нам знадобиться:
- полуниця 1 кг
- цукор 1 кг
- лимонна кислота 1ч.л.
- банки і кришки
- бажання і час для готування
Полуницю необхідно промити і почистити від хвостиків. Почищену полуницю переміщеємо в глибоку миску і засипаємо половиною цукру. Прощаємось з нею і переміщуємо в холодильник на ніч або просто не менше 4 годин.
Полуниця пустить цукор і тоді ми її пересипимо в каструлю. Постарайтесь не розчавити її, якщо хочете зберегти ягідки цілими.
На маленькому вогні доводимо суміш ягід і соку до кипіння. Коли закипить повільно вводимо по склянці цукру за раз. Перемішуємо до повного розчинення і знову додаємо цукор. Так повторюємо, поки ввесь цукор не використаємо. Вкінці додаємо лимонну кислоту і залишаємо булькати ще 5 хвилин. Переливаємо в стерилізовані банки і закриваємо кришками. Перевертаємо і закутуємо в ковдру. Після цілковитого остивання переміщуємо на постійне місце дислокації.
Ось такі смачні полунички будемо їсти взимку
Смачної зими,
Марта Коваленко
Немає коментарів:
Дописати коментар