Рецепт надзвичайно простий, тому можете особливо не заморочуватись. На все про все нам знадобиться(на 3л. кастрюлю повну плову):
- 1 цибулина
- 3 склянки рису
- 1 морква
- 1 помідор
- 2 зубчика часнику
- 1 грудка куряча
- 1 ст.л. олії
- 1.5 ч.л. солі
- 5 склянок води
- 1/2 ч.л. куркуми
- 1/2 ч.л. карі (на любителя)
- перець чорний мелений
- 2 лаврові листки
- любов і натхнення
Цибулю і м'ясо чистимо, миємо і нарізаємо кубиками.
![]() |
Шматки після обжарювання зменшаться, тому дрібно нарізати не варто |
![]() |
Окрім помідора можна використати кетчуп чи томатну пасту |
Часник розрізати на великі шматки
М'ясо обсмажити на розігрітій сковороді з олією до утворення шкоринки.
![]() |
М'ясо доволі швидко готується, тому потрібно постіно перемішувати його, щоб уникнути пригорання |
Поки тушиться морква промиваємо рис і відкладаємо на кращі часи. Протушену моркву з м'ясом пересипаємо в каструлю. Додаємо помідор і заливаємо водою. Вода має покривати суміш, але її має бути приблизно вдвічі більше, ніж рису. Не забудьте додати лавровий лист.
Ставимо нашу чудо каструлю на вогонь і чекаємо поки закипить.
Бульйон розносить чарівні запахи по всіх околицях і все частіше навідуються голодні мешканці. В цей момент головне не піддатись на провокаціюі утриматись від прекусів. Краще поп'ємо водички, а непроханих гостей відправимо подалі від епіцентру запаху.
Ось бульйон закипів і ми поступово вводимо рис, помішуючи, і зважаючи, щоб бува не обпектись. Додаємо і сіль і знову чекаємо поки вода википить, а рис провариться. Коли вода майже википіла у Вас є два варіанти:
- Розігріти духовку до 150 град і відправити в неї плов підпектисьна 5-7 хв.
- Зарз літо і зайвий підйом температури не найприємніша річ. Тому ми перемішуємо плов і чекаємо поки вся вода википить і його можна буде з'їсти.
От плов вже готовий і можна красиво його прикрасити і подати зі свіжими овочами.
Всього найсмачнішого Вам,
Марта Коваленко
Немає коментарів:
Дописати коментар