неділя, 17 серпня 2014 р.

Плов з курячою грудинкою

З часом в кожної газдині рецепти, переписані в куми, удосконалюються і перетворюються в щось нове. Так трапилось в мене із пловом. Здавалось, що можна там міняти. Особливо нічого, просто всякі маленькі ньюанси роблять смак іншим і не таким як завжди :-)


Рецепт надзвичайно простий, тому можете особливо не заморочуватись. На все про все нам знадобиться(на 3л. кастрюлю повну плову):

  • 1 цибулина
  • 3 склянки рису
  • 1 морква
  • 1 помідор
  • 2 зубчика часнику
  • 1 грудка куряча
  • 1 ст.л. олії
  • 1.5 ч.л. солі
  • 5 склянок води
  • 1/2 ч.л. куркуми
  • 1/2 ч.л. карі (на любителя)
  • перець чорний мелений
  • 2 лаврові листки
  • любов і натхнення
Цибулю і м'ясо чистимо, миємо і нарізаємо кубиками.
Шматки після обжарювання зменшаться, тому дрібно нарізати не варто
Помідор ошпарюємо і відділяємо шкірку. Нарізаємо кубиками
Окрім помідора можна використати кетчуп чи томатну пасту
Моркву натираємо на крупній терці. Краще нарізати соломкою, але я люблю готувати з затушеною морквою, тому тру її.
Часник розрізати на великі шматки
М'ясо обсмажити на розігрітій сковороді з олією до утворення шкоринки.
М'ясо доволі швидко готується, тому потрібно постіно перемішувати його, щоб уникнути пригорання
Коли м'ясо підрум'яниться можна додати куркуму і карі, а через хвилину цибулю. Коли цибуля набуде залатистого забарвлення додати потерту морку і протушити на невеликому вогні 2-3 хв (Якщо моркву нарізано соломкою, то тушити її сенсу немає).
Поки тушиться морква промиваємо рис і відкладаємо на кращі часи. Протушену моркву з м'ясом пересипаємо в каструлю. Додаємо помідор і заливаємо водою. Вода має покривати суміш, але її має бути приблизно вдвічі більше, ніж рису. Не забудьте додати лавровий лист.
Ставимо нашу чудо каструлю на вогонь і чекаємо поки закипить.
Бульйон розносить чарівні запахи по всіх околицях і все частіше навідуються голодні мешканці. В цей момент головне не піддатись на провокаціюі утриматись від прекусів. Краще поп'ємо водички, а непроханих гостей відправимо подалі від епіцентру запаху.
Ось бульйон закипів і ми поступово вводимо рис, помішуючи, і зважаючи, щоб бува не обпектись. Додаємо і сіль і знову чекаємо поки вода википить, а рис провариться. Коли вода майже википіла у Вас є два варіанти:

  1. Розігріти духовку до 150 град і відправити в неї плов підпектисьна 5-7 хв.
  2. Зарз літо і зайвий підйом температури не найприємніша річ. Тому ми перемішуємо плов і чекаємо поки вся вода википить і його можна буде з'їсти.
От плов вже готовий і можна красиво його прикрасити і подати зі свіжими овочами.

Всього найсмачнішого Вам,
Марта Коваленко

Немає коментарів:

Дописати коментар